Menu

Haal de drempel voor zij – instromers weg via een open dag

In tijden van de huidige arbeidsmarktkrapte in de technische branche en uitstroom van personeel in andere branches, is extra aandacht voor zij – instromers van groot belang.
Als techniekbranche staan wij al jaren open voor een gezonde toestroom van zij – instromers en middels diverse trainings – en scholingsmogelijkheden zijn wij dan ook erg aantrekkelijk voor zij – instromers.

Zo bieden onder andere, OOMT,  A+O Metalektro en Wij Techniek een breed scala aan ondersteunde vergoedingen – en stimuleringsregelingen op het gebied van scholing, voorschakel – en doorstroomtrajecten.

Hoe gerichter onze aandacht op deze welkome doelgroep, hoe waardevoller dit voor ons als branche zal zijn.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je als technisch bedrijf zelf ook aantrekkelijk bent voor zij – instromers?

In het aanbod van je vacatures, arbeidsvoorwaarden en, niet geheel onbelangrijk; de omscholingsmogelijkheden.
Hieronder een aantal tips:

  • Zorg dat je actief laat zien dat je open staat voor zij – instromers: in je vacatureteksten en op de website.
  • Breng deze boodschap goed over naar je doelgroep; zij – instromers moeten je wel kunnen vinden, ofwel zorg dat je opvalt.
  • Organiseer eens een open huis, ofwel een kijkje achter de schermen. Zij – instromers kunnen gewoon binnenlopen, je kan met ze in gesprek en op een comfortable en rustige manier over jullie diverse mogelijkheden spreken.


Een belangrijke pijler van de Nationale Techniekdag is het aantrekken van zij – instromers. Op 5 maart organiseren technische bedrijven door heel Nederland interactieve en inspirerende activiteiten voor scholieren en werkzoekenden, dus óók voor zij – instromers.

Voor zij – instromers is er vaak nog een drempel om te switchen naar een nieuwe branche. Voor ons als technische branche dan ook extra belangrijk om deze drempel te verlagen. Om te laten zien dat we enorm veel opleidingsmogelijkheden én prachtige banen beschikbaar hebben.

Zet jij je deuren open op 5 maart tijdens de Nationale Techniekdag? Of organiseer je een online webinar namens je bedrijf gericht op werkzoekenden?
Indien ook jij open staat voor zij – instromers, doe dan met ons en velen andere bedrijven mee, tijdens de landelijke dag van de techniek op 5 maart.

Meld je nu gratis aan voor de Nationale Techniekdag. Plaats je bedrijf op de website en maak samen met ons promotie voor je bedrijf.
Organiseer een kijkje achter de schermen voor werkzoekenden én zij – instromers en wie weet, verwelkom jij wel je nieuwe medewerkers op 5 maart.

Meer informatie over de diverse training, scholing en voorschakeltrajecten?
Je vind het hier

Ga naar OOMT

Ga naar Wij Techniek

Ga naar A+O Metalektro