Menu

Interview Monika – Deel 2

Monika Van Laar – ICT Expert en Coach in Tech

Vorige week stelde Monika van Laar zichzelf voor, waarin ze haar levenslessen in haar carrière deelt en korte metten maakte met vooroordelen over vrouwen in de Tech branche.

Ze houdt van Techniek en heeft daarnaast nog een passie gevonden en dat is coachen van vrouwen in de tech branche. Ze heeft haar eigen bedrijf coaching @Moon opgezet en deelt haar adviezen om voor techniek te kiezen. Volgen via Instagram kan altijd via @Coachintech en lees hier meer over haar skills en adviezen.

Happy reading!

 Hoe ben je erachter gekomen dat je naast een passie voor technologie ook een passie hebt voor Coaching?

Vaak doe ik trainingen en cursussen omdat ik het fijn en belangrijk vind om mezelf te ontwikkelen. Een paar jaar geleden volgde ik de NLP Practicioner training (Neuro Linguistisch Programmeren). Een training om meer over jezelf, je gedrag en patronen te leren. Ik hoopte dat dit me een boost zou gevel in mijn zelfvertrouwen, maar het heeft me veel meer gebracht. Je doet de training met een grote groep zodat je veel met elkaar kunt oefenen. En tijdens het oefenen coachte ik mijn medecursisten en zag ik wat voor effect het had. De mensen voor me werden emotioneel en er gebeurde iets magisch. Soms hebben mensen een duwtje nodig om te kunnen veranderen of iets los te laten. En in de training zag ik dat ik dat kon bereiken bij mensen. Dat was voor mij een eyeopener. Op deze manier zou ik mensen dus kunnen helpen. En sindsdien ben ik me verder gaan opleiden tot gecertificeerd coach. Ik heb stiekem ook liever een goed diepgaand gesprek, en ik ben minder goed in de ‘koetjes en kalfjes’ 😉

Wat inspireerde je om met jouw bedrijf, Moon, mensen te coachen?

Naast dat ik mensen coach binnen de organisatie waar ik ook mijn IT baan heb, wilde ik mijn diensten ook buiten de organisatie aanbieden. Met mijn persoonlijke brand (Coaching @Moon) ben ik dus beschikbaar als coach, met als extra specialisatie om Vrouwen in Tech te coachen. Ik ben zelf ervaringsdeskundige in de Tech wereld, dus ik kan het coachen en mentoren combineren om vrouwen te helpen stappen in de Tech industrie te maken. We hebben te weinig vrouwen in de Tech in Nederland, dus als ik op deze manier al één vrouw kan helpen en inspireren, zou dat geweldig zijn. Als iemand gemotiveerd is om iets te bereiken, én ze schakelen een coach in, kunnen we samen naar dat doel werken wat haar helpt om dat te gaan doen waar haar passie ligt. Daar wordt de wereld toch weer een stukje mooier van?

Wanneer vind jij dat je succesvol bent als coach?

Vaak is dat als ik resultaat zie of wanneer iemand gemotiveerd en geïnspireerd heb om doelen te bereiken. Laatst had ik een coachee die een taak had waar ze helemaal geen zin in had omdat deze onzekerheden bij haar opriepen. Ze moest het vrijdag opleveren, en ze maakte de taak ZO groot dat ze daardoor last kreeg van haar bekende uitstelgedrag. Dit beïnvloedde haar hele week. We hebben gekeken naar de taak, en deze ‘kleiner’ gemaakt in haar mindset. We hebben ook naar wat voor een goed gevoel het haar zou geven, als ze op tijd klaar zou zijn met de taak (visualiseren). En de week erna zei ze tegen mij dat ze die woensdag al klaar was met de taak! Zoiets lijkt klein, maar het geeft iemand een beloning om het de volgende keer opnieuw op deze manier te doen, zonder dat je jezelf gek hoeft te maken en het je dag beïnvloedt. Plus, je onzekerheid over die activiteit wordt ook veel kleiner.

Hoe inspireer jij anderen om voor Techniek & Technology te kiezen?

Door te (blijven) werken in de ICT. Door te laten zien hoeveel plezier ik erin heb. Hoeveel ik er kan leren en wat voor leuke collega’s ik heb. Daarnaast probeer ik mensen te inspireren en te informeren op Instagram en via platforms als deze. Maar ook door met mannen in en over de tech industrie te praten en hoe zij denken over dit onderwerp.

Welk advies zou jij meiden/vrouwen willen geven die voor een keuze staan om een carrière in Tech te kiezen?

Ben open minded en kijk echt naar jezelf wat jij leuk vindt, zonder je te laten beïnvloeden door je omgeving of de samenleving.

– Kijk of je vooroordelen hebt en of deze wel waar zijn.

– Praat met mensen uit de branche waar je interesse ligt

– Zoek rolmodellen (bijvoorbeeld op social media).

Oók in de zorg hebben we heel hard, goede ICT’ers en techneuten nodig. Ik bedoel daarmee dat je in elke branche kunt werken, omdat elke organisatie technologie heeft. En als je eenmaal voor techniek of technische afdeling gekozen hebt, heb je waardevolle skills om veel bij te dragen aan een organisatie. Technische oplossingen zijn ook ‘maar’ keuzes die mensen maken, dus we hebben veel communicatie nodig om goede technische oplossingen te bedenken, te implementeren en te onderhouden.

Mijn bonusdochter van 10 jaar is een Kei in wiskunde. Ze kan nu al zelf ontdekken of ze blij wordt van wiskunde en analyses. Wij doen er normaal over, supporten haar, leggen haar uit wat voor werk we doen en we zien dat ze zichzelf ook makkelijk nieuwe software aanleert. Daar gaat ze later veel aan hebben, welke richting ze ook zal kiezen.

Welk advies heb jij zelf ontvangen dat jouw heeft geïnspireerd om in de technische branche te werken?

Eigenlijk heb ik niet veel advies gekregen. Toen ik in 1999 Informatica ging studeren, en Google net opkwam als zoekmachine, was dat best nieuw en hadden mensen geen idee wat ze daarvan vonden. (En ik was toch te eigenwijs om naar die meningen te luisteren.) Ik ben wel geïnspireerd omdat we een PC in huis hadden, waar ik zelf had uitgevonden hoe ik spelletjes kon spelen vanaf een diskette, deze via de commandpromt kon openen, en het zwarte scherm opeens veranderde in de zenuwslopende pacman of digger. Ik had altijd wel interesse in gameconsoles, ik speelde liever met auto’s dan met poppen én ik was lange tijd DJ. Dus terugkijkend heb ik altijd de affiniteit en interesse gehad in techniek, knopjes en de magie van wat je allemaal kunt met techniek. Ik denk wel dat dat deels komt omdat mijn moeder mij vrij liet in mijn interesses, zodat ik alles kon uitproberen en er zo voor open stond. Als je vanaf jonge leeftijd wordt getoond dat de meisjeskleur roze is, of dat het hoort dat je met poppen speelt en je poppen voor je verjaardag krijgt, dan wéét je niet beter en wordt jouw brein op die manier geprogrammeerd. Dat is niet erg, maar het is later jouw verantwoordelijkheid om je mindset te verbreden en te zien dat de kleur blauw en wiskunde óók voor meiden normale dingen zijn. Misschien zijn vrouwen in de basis zorgzaam, maar dat wil niet zeggen dat ze techniek niet interessant vinden of geen analytische brein hebben.

Monika is haar eigen bedrijf als coach gestart genaamd Coaching @Moon. Ook is Monika aangesloten bij de community Vrouwen in de Techniek. Meer weten wat Monika allemaal doet en gaat doen? Houd www.techniekvrouwen.nl dan ook in de gaten.