Menu

Nationale Techniekdag, een waardevolle invulling binnen het LOB Traject

Hoe de Nationale Techniekdag een belangrijke rol speelt in het Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze (LOB) traject binnen het onderwijs.

Een van de speerpunten van de Nationale Techniekdag is het enthousiasmeren van jongeren over de mogelijkheden van techniek. Op het gebied van leren en studeren in de techniek, maar ook op het gebied van werken in de techniek.

Tijdens de Nationale Techniekdag organiseren technische bedrijven rondleidingen – en kijkjes achter de schermen, voor onder andere leerlingen.

Onderwijs door heel Nederland sluit op 5 maart aan bij het technisch bedrijfsleven en leerlingen komen zo offline, maar ook online in contact met technische bedrijven.
Van een techniekbus op het schoolplein tot een rondleiding in een fabriek, op de Nationale Techniekdag staat alles in het teken van leren, studeren én werken in de techniek.

Dankzij deze kennismaking en ‘verkenning’ van het werkveld bieden scholen haar leerlingen een waardevolle invulling binnen het LOB traject.

Onderstaand de vijf LOB – competenties.

  • Motievenreflectie
  • Kwaliteitenreflectie
  • Werkexploratie
  • Loopbaansturing
  • Netwerken

Wanneer je kijkt naar deze LOB – competenties is er al snel een concreet raakvlak te zien met de mogelijkheden die de Nationale Techniekdag biedt en de invulling van de LOB – competenties; werkexploratie en netwerken.

Tijdens de Nationale Techniekdag op 5 maart, bieden deelnemende bedrijven het VMBO en MBO de mogelijkheid om gratis op bezoek te komen voor een activiteit. Dit geeft leerlingen met óf zonder een technisch profiel een waardevolle mogelijkheid om te ontdekken of waar hen interesses liggen.

Leerlingen kunnen tevens opdrachten meekrijgen vanuit school, om zo actief te werken aan de LOB – competentie ‘werkexploratie’.
Ook kunnen er kennis opdrachten in augmented reality uitgevoerd worden via onze augmented reality partner.

MBO studenten van een technische opleidingen leren tevens om te netwerken, wat naast de opgedane ervaring in het kader van werkexploratie, een belangrijke vijfde LOB – competentie is.

Kortom, de Nationale Techniekdag is écht een dag voor iedereen. Voor werkzoekenden, zij – instromers en voor het onderwijs.

Doet u al mee met de Nationale Techniekdag als onderwijsinstelling?

Wij komen graag met u in contact.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.