Menu

Over Nationale Techniekdag

Een Social Enterprise die écht impact maakt.

Waarom een Nationale Techniekdag?

Nationale Techniekdag is opgezet om een groot samenwerkingsverband te vormen tussen Nederlandse technische instanties, bedrijven, verenigingen, netwerk clubs en onderwijsinstellingen.

Op Nationale Techniekdag zetten werkgevers door heel Nederland tegelijk haar medewerkers in het zonnetje. Feestelijke Nationale Techniekdag vlaggetjes, posters en mokken zijn beschikbaar om in bijvoorbeeld de kantine te plaatsen.
Zo laten wij gezamenlijk zien dat wij ons alle technische talenten waarderen en niet zonder hen kunnen.

Want zonder hun inzet geen techniek

Tegelijkertijd organiseren techniekbedrijven door heel Nederland diverse activiteiten, zoals kijkjes achter de schermen en inspirerende rondleidingen. Maar ook worden er online activiteiten georganiseerd, zoals online workshops en webinars. 

De bezoekersdoelgroep bestaat uit werkzoekenden en zij – instromers, maar ook scholieren en studenten. Jong en oud is welkom tijdens de Nationale Techniekdag. 

Een landelijk initiatief gericht op instroom en behoud van technisch talent in bedrijfsleven en onderwijs.

Nationale Techniekdag opereert volgens de richtlijnen van een Social Enterprise.


Nationale Techniekdag heeft de volgende doelstellingen:

  • Het verbeteren van het imago van de Nederlandse technieksector en hiermee op de lange termijn de personeelsschaarste te verkleinen.
  • Het dichter bij elkaar brengen van verschillende instanties om onderlinge samenwerking te stimuleren.
  • Het verhogen van het behoud van de medewerkers in de techniekbranche, dankzij landelijke, positieve aandacht voor alle medewerkers.

Samen voor méér mensen in de techniek

Het aantal leerlingen op het VMBO zal dalen en zo ook het aantal leerlingen dat voor een technische opleiding kiest. Máár er is wel een hoge doorstroom naar een technische MBO opleiding onder leerlingen met een technisch profiel.

Dus: aan ons allen de taak om méér jongeren te enthousiasmeren voor de techniek!

En jij kan hier aan bijdragen, als onderwijs én bedrijfsleven, tijdens de Nationale Techniekdag

Organiseer een online of offline activiteit op 5 maart, een kijkje achter de schermen of activiteit op school.
Vier de techniek mee tijdens de Nationale Techniekdag en laat zien waarom de techniek een geweldige sector is!

Doe mee als bedrijf

Zet jij je medewerkers ook in het zonnetje tijdens de Nationale Techniekdag? Doe met ons mee! En draag actief bij aan het behoud van onze techniektalenten.

Inspireer jij jongeren met een rondleiding of workshop? Of enthousiasmeer je werkzoekenden via een online activiteit om toe te treden tot de technische branche?

We doen het samen, tijdens de Nationale Techniekdag!

Doe mee als onderwijs

Wij zetten ons met de Nationale Techniekdag actief in, om middels dit landelijke initiatief méér jongeren te enthousiasmeren voor een technische studie.
Eenmaal gekozen voor een technisch profiel, kiezen steeds meer jongeren gelukkig wél voor technische vervolgopleiding. Wij roepen VMBO dan ook op op mee te doen met de Nationale Techniekdag.
Hoe? Neem contact met ons op, en samen met technische bedrijven organiseren wij een activiteit voor scholieren bij u op school.
Of u gaat met scholieren langs een technisch bedrijf op 5 maart.
Wij helpen u met het organiseren van deze activiteiten.

Als onderdeel van het Loopbaan Oriëntatie en Beroepskeuze traject, is het van groot belang dat studenten in aanraking komen met het bedrijfsleven.
Tijdens de Nationale Techniekdag kunnen studenten van MBO onderwijs, op bezoek bij technische bedrijven voor een inspirerend kijkje achter de schermen.
U kunt als onderwijsinstelling ook zelf een activiteit organiseren en de Nationale Techniekdag poster en vlaggetjes plaatsen in uw school op 5 maart.

Samen laten wij op 5 maart zien waarom studeren én werken in de techniek ontzettend veel kansen en mogelijkheden biedt.


Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Nationale Techniekdag, een dag voor iedereen